YAŞAM

Mutfaklarda Devrim: Mayasız Hızlı Poğaça

Yoğun tempoda mutfakta uzun süreler harcamadan da nefis lezzetler ortaya çıkarmak mümkün! Geleneksel tatları modern pratiklikle buluşturan bu mayasız poğaça tarifi, kısa sürede hazırlanmasıyla dikkat çekiyor. Üstelik kıyır kıyır dokusuyla adeta damağınızda iz bırakıyor.

Dereotu ve peynirin eşsiz uyumuyla hazırlanan bu tarif, özellikle kahvaltı sofraları ve çay saatleri için harika bir alternatif sunuyor. Mayalı hamur beklemekle zaman kaybetmeden, hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarifin sırrı, tereyağının yumuşaklığı ve sirkenin verdiği hafiflikte gizli.

Tarifin Malzeme Listesi:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

  • 2 yemek kaşığı sirke

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1 paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un

İç Harcı ve Eklemeler:

  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu

  • 1 kase beyaz peynir

Hazırlık Aşamaları:

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağ, yoğurt, yumurtalar (birinin sarısı hariç), sirke, tuz ve şekeri geniş bir kapta karıştırın.

  2. Karışıma kabartma tozunu da ekledikten sonra kontrollü bir şekilde un ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

  3. Hamur kıvam aldıktan sonra içine dereotunu ekleyip kısa bir yoğurma daha yapın.

  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın, içine peynir koyup kapatın ve yuvarlayarak tepsiye dizin.

  5. Üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını birkaç kaşık sıvı yağ ile karıştırarak sürün. Bıçak yardımıyla üzerlerine artı şeklinde çizik atın.

  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcacık fırından çıkan bu enfes poğaçalar, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. Mayasız olması sayesinde pratikliğiyle öne çıkan bu tarif, mutfağınızın demirbaşlarından biri olacak.

Not: Yumuşak bir hamur elde etmek, poğaçaların daha kıyır kıyır olmasını sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu